Tereza Poljanič (Tereza's Choice): Po znanje v tujino

18. 07. 2024

Tereza Poljanič (Tereza's Choice): Po znanje v tujino

Tereza Poljanič, bolje poznana kot ustanoviteljica blagovne znamke Tereza's Choice, se je pri nas vključila v program Erasmus za mlade podjetnike in odšla na izmenjavo na Portugalsko k João Ricardu Pedrosa de Moraesu, ustanovnemu partnerju restavracije Gruta.

Tip novice: Erasmus

Tereza's Choice je blagovna znamka izdelkov in življenjskega sloga, ki jo vodi Tereza Poljanič. Njeni izdelki so na voljo v eni največjih verig supermarketov, Hofer. Blagovna znamka promovira zdrav življenjski slog s kulinaričnimi umiki in delavnicami joge.

Restavracija Gruta, ki jo vodita Rafaela Louzada in João Ricardo Pedrosa de Moraes, se osredotoča na sezonski meni in podpira lokalne proizvajalce. V manj kot enem letu po odprtju je prejela priznanja vodnikov MICHELIN in Boa Cama Boa Mesa. Restavracija s sodobno kuhinjo in trajnostno usmeritvijo ponuja prijetno in minimalistično vzdušje, kjer se gostje lahko razvajajo z ribami in morskimi sadeži s portugalske obale in najboljšimi portugalskimi vini. 

Tereza je v izmenjavi pridobila dragocena znanja o odpiranju restavracije, novih kulinaričnih tehnikah, marketinških strategijah in razvoju izdelkov. Gostitelja sta ji pomagala oblikovati poslovno strategijo za bistro meni in koncept bistroja. Skupaj so preizkusili nove recepte in ocenili njihove stroške.

Tereza sporoča: "Bilo je neverjetno koristno dobiti nove ideje in navdih. Zahvaljujem se za izkušnjo v novi državi s ljudmi, ki so mi dali pogum, da poskusim nekaj novega, nekaj česar sem si že dolgo želela in zdaj končno zbrala pogum za začetek te nove, vznemirljive poslovne poti."

Navdihnjeni z uspešno zgodbo Tereze? Program #EYE vas čaka! Povežite se z ljudmi s podobnimi interesi, odklenite svoj podjetniški potencial in začnite svojo preobrazbo. Spremljajte uspešne zgodbe in se pridružite programu EYE, da ustvarite svojo!

- - - - - - - - - 

Za več informacij o programu EYE  pišite na erasmus@tp-lj.si ali pokličite +386 31 342 221, David.

Nazaj