Rok Slokar: Zakaj gostiti ambiciozne podjetnike v Sloveniji?

18. 07. 2024

Rok Slokar: Zakaj gostiti ambiciozne podjetnike v Sloveniji?

Rok Slokar je izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Rebiss. Ima že več izkušenj z izmenjavami, saj je v Sloveniji gostil podjetnike iz Združenega kraljestva, Bosne in Hercegovine ter Italije. Nazadnje ga je obiskala Tiziana Borgognoni iz Italije. Preverite, kaj sta nam zaupala.

Tip novice: Erasmus

Rok Slokar, gostitelj podjetnik v programu Erasmus za mlade podjetnike nam je povedal kaj je njegova motivacija za gostovanje in mentoriranje ambicioznih podjetnikov iz drugih držav v Sloveniji.

Moje podjetniško potovanje se je začelo z notranjim klicem, da pomagam mladim potencialom na poti v podjetništvo. Zaradi tega sem ustanovil akademijo StartYoung, ki se osredotoča na razvoj podjetniškega načina razmišljanja in spretnosti pri mladih skozi projekte, kjer ustvarjamo pomembne in visoko vrednostne izdelke za podjetja, ljudi in svet.

Vedno me je motivirala kreacija, preizkušanje idej in doseganje visoke vrednosti. Delo v velikem podjetju mi je dalo vpogled v vzpone in padce zaposlenih. Skozi različna podjetja in naš družinski posel sem spoznal moč osebnega razvoja in ustvarjanja v podjetniškem svetu. Zdaj združujem najboljše vidike iz obeh strani. Rad sem podjetnik in uživam, ko vidim iskrico v očeh potencialov, ki jih treniram. Zato menim, da je deljenje vrednosti z mednarodnimi potenciali čudovita izkušnja. Z veseljem delim svoje izkušnje in pomagam mladim podjetnikom napredovati na njihovi poti. Po drugi strani pa pridobivam energijo in svež pogled na svoje podvige. Podjetništvo je zahtevno, a nagrajujoče, saj razkriva najboljše v ljudeh. Verjamem, da lahko pomagam, da ta pot postane tudi zabavna.

Tiziana Borgognoni, ambiciozna podjetnica iz Italije, je delila svojo izkušnjo z Rokom:

Rok je podjetnik z velikim odprtim umom in sposobnostjo deliti svoje izkušnje. Bil je potrpežljiv in koristen pri odkrivanju nove poti podjetnika. Njegova pomoč pri profesionalnih omrežjih in razumevanju industrije je bila neprecenljiva. Z njegovim znanjem sem pridobila globlje razumevanje dinamike mednarodnega trga. Rok me je vodil skozi specifične izzive in mi dal praktična orodja in ključne vpoglede, ki so bistveni za nove podjetnike. Sedaj vem, kakšen podjetnik želim biti.

- - - - - - - - - 

Postanite podjetnik gostitelj v programu Erasmus za mlade podjetnike! Za več informacij in vključitev v program nas kontaktirajte po elektronski pošti erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221, David.

Nazaj