Potegujte se za Cotrugli TECH MBA na COTRUGLI EDIH Hackathon 2024

23. 07. 2024

Potegujte se za Cotrugli TECH MBA na COTRUGLI EDIH Hackathon 2024

COTRUGLI - vodilna poslovna šola v jugovzhodni Evropi, v sodelovanju s partnerji na COTRUGLI EDIH Hackathonu 2024 združuje najboljša podjetja v regiji in zmagovalnim ekipam ponuja podporne storitve pospeševanja v programu Cotrugli TECH MBA v skupni vrednosti 200.000 EUR. 

Organizatorji vabijo podjetja, da prijavijo ekipe in jim omogočijo sodelovati pri razvoju inovativnih rešitev skupaj z drugimi strokovnjaki ter se pri tem učijo od odličnih mentorjev - sodelovanje je že potrdilo več kot petdeset vrhunskih mentorjev iz celotne regije.

Prav tako vabijo partnerska podjetja, da predlagajo lastne izzive hackathona in sodelujočim ekipam v rešitev ponudijo konkretne izzive, katerih rešitve bodo imele pozitivne učinke na poslovanje podjetij in družbo.

Kakšne ideje so zaželene?

Uporaba naprednih tehnologij: umetna inteligenca, blockchain, virtualni svetovi, cloud, edge, kvantno računalništvo, internet stvari in XR. Družbene inovacije, krožno gospodarstvo, obnovljivi viri energije, učenje in razvoj, EduTECH, odgovori na pomanjkanje delovne sile in druge ideje z jasno izvedljivostjo in tržno usmerjejnostjo. Poleg odprtega poziva na navedenih področjih so partnerji hackathona oblikovali posebne izzive, pri reševanju katerih lahko prijavljene ekipe sodelujejo:

  1. AI pomočnik na potovanjih Inteligentno načrtovanje: integracija s koledarji, predlaganje optimalnih časov sestankov, upravljanje odgovorov. Proaktivno vodenje sestankov: predlaganje ustreznih dokumentov, avtomatizacija zapisovanja in generiranje nalog. Prilagojeno načrtovanje potovanj: integracija s platformami za rezervacije, predlaganje načrtov poti, ustvarjanje poročil o stroških
  2. AI pomočnik za programiranje v Googlovem ekosistemu: pomočnik za umetno inteligenco se mora integrirati z orodji, kot so Google Cloud Platform, Android Studio in Google Colab, ter podppreti programerje pri programiranju.
  3. COTRUGLI EDU AI-orodje za upravljanje, avtomatizacijo in načrtovanje izobraževanj: cilj je olajšati sodelovanje v podjetniških akademijah in programih MBA, omogočiti prilagojene urnike in spremljati napredek

Pomembne informacije za sodelujoče ekipe in partnerje

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024 je platforma za podjetja in podjetnike iz jugovzhodne Evrope, ki želijo inovirati in razvijati trajnostne poslovne ideje z uporabo novih tehnologij in družbenih inovacij.

Prijave se odprejo 1. avgusta 2024 in se zaključijo 20. avgusta 2024.

Lokacija: COTRUGLI Business School (Beograd, Zagreb in online)

Otvoritveni dogodek (v Zagrebu in online), kjer bodo predstavljeni cilji hackathona in udeleženci: 4. september 2024:

  • Bootcamp - tridnevno usposabljanje, ki bo na voljo preko spleta, organizirano na lokacijah Zagreb, Reka, Varaždin, Novska. Moduli vključujejo digitalno pripravljenost, blockchain, IoT, usposabljanje za predstavljanje projektov. Prva polovica septembra 2024.

Rok za oddajo projektov je 15. september 2024.

Informacije o finalistih bodo objavljene: 19.9. 2024.

Zaključna prireditev bo 20. 9. 2024, kjer bodo ekipe predstavile njihove projekte in MVP.

Na hackathon se lahko prijavijo ekipe iz: Hrvaške, Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Severne Makedonije, Bolgarije, Romunije in Kitajske.

Na hackathon prijavijo podjetja njihove ekipe strokovnjakov z inovativnimi idejami. Vsaka ekipa mora imeti 2-3 člane iz posameznega podjetja ali organizacije.

Udeleženci hackathona bodo imeli možnost sodelovati z mentorji. Izbrali si bodo lahko do tri strokovnjake z ustreznih področij njihovega projekta.

Projekti bodo ocenjeni na podlagi izvedljivosti, inovativnosti, tehnične pripravljenosti, kakovosti predstavitve in skladnosti s cilji trajnostnega razvoja.

Nagrade in priznanja

Najboljših 5 ekip bo upravičenih do dveletnega pospeševalnega programa COTRUGLI TECH MBA (v vrednosti do 40.000 EUR na ekipo).

Ekipe bodo predstavljene v medijih in na družbenih omrežjih. Zagotovljene jim bodo priložnosti sodelovanja s Poslovno šolo COTRUGLI in partnerskimi podjetji na hackathonu.

Sodelujte pri ustvarjanju prihodnosti poslovanja

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024 ponuja edinstveno priložnost za sodelovanje pri razvoju naprednih tehnoloških rešitev. Vabimo podjetja, da izkoristijo priložnost in pošljejo ekipe na hackathon ter da postavijo izzive, katerih rešitve bodo spodbudile družbene inovacije in izboljšale njihovo poslovanje.

Za več informacij obiščite spodnjo povezavo ali kontaktirajte Tadej Slapnik.

Pridružite se in sodelujte pri ustvarjanju inovativnih poslovnih rešitev! Preberite več.

Nazaj