Luka Tavčer: Problem je prednost, da se naučimo nekaj novega

18. 07. 2024

Luka Tavčer: Problem je prednost, da se naučimo nekaj novega

Slovenski razvijalec celostnih rešitev Luka Tavčer  in Nika Torej, ustanoviteljica spletne jezikovne šole NikaTeacher  iz Las Palmas de Gran Canaria, sta v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike sodelovala v poslovni izmenjavi.

Tip novice: Erasmus

Med 6-mesečnim bivanjem v Las Palmas de Gran Canaria je Luka Tavčer implementiral in potrdil svojo poslovno idejo – spletno aplikacijo za načrtovanje, prilagojeno jezikovni šoli, ki se spopada z dinamičnimi urniki. Njegova naloga je bila ustvariti prilagodljivo in uporabniku prijazno rešitev, ki bi se lahko prilagajala spreminjajočim se potrebam učiteljev in študentov. Med bivanjem je pridobil izkušnje, kako se podjetja v tujini spopadajo z operativnimi izzivi v realnem času. Spoznal je pomembnost prilagodljivosti, še posebej pri prilagajanju aplikacije za dinamične potrebe. Srečanje različnih ljudi, učiteljev in študentov ter razumevanje njihovih vsakodnevnih težav z urniki pouka je bilo tako zahtevno kot izjemno nagrajujoče.

Luka je imel velike koristi za svoje poslovanje ali kariero:

Osebne koristi:

  • Izboljšal je svoje jezikovne spretnosti skozi vsakodnevne interakcije, kar je osebno in poklicno bogastvo.
  • Celotna izkušnja je bila pot osebnega odkrivanja, ki ga je naučila, da je bolj neodvisen in samozavesten v neznanih okoljih.
  • Spoznal je različne načine, kako ljudje pristopajo k učenju in poslovanju, kar mu je odprlo miselne poti do novih idej.
  • Življenje na novem mestu mu je omogočilo spoznavanje nove kulture in spremembo okolja, kar mu je pomagalo pobegniti iz vsakodnevne rutine doma.
  • Na poti je sklenil številna prijateljstva in navezal pomembne stike.

Poklicne koristi:

  • Delo v tujini mu je omogočilo vzpostavljanje stikov s strokovnjaki iz različnih področij, kar je prednost za prihodnje priložnosti.
  • Projekt mu je zagotovil praktične izkušnje pri uporabi tehnoloških rešitev za dejanski problem v realnem svetu.
  • Uspešna implementacija aplikacije za načrtovanje je povečala njegovo vidljivost in verodostojnost v tehnološki skupnosti, kar je privedlo do novih ponudb za projekte.
  • Delo v drugi državi ga je naučilo, kako bolje delati in komunicirati s sodelavci iz drugih kulturnih okolij.
  • Neposredno delo s pravim kupcem ni samo potrdilo njegovega projekta, temveč mu je tudi pomagalo izboljšati ga na podlagi dejanskih potreb in povratnih informacij. Ta izkušnja je bila neprecenljiva pri izboljšanju funkcionalnosti aplikacije in uporabniške izkušnje.

Luka nam je zaupal:

Kjer je problem, je priložnost za naučiti se nekaj novega.

Navdihnjeni z uspešno zgodbo Luki? Program #EYE vas čaka! Pripravite se na povezovanje z ljudmi, ki razmišljajo podobno kot vi, odklenite svoj podjetniški potencial in začnite svoje preobrazbeno potovanje. Ostani na tekočem z več uspešnimi zgodbami in se pridruži programu EYE, da ustvarite svojo!

- - - - - - - - - 

Za več informacij o programu EYE  pišite na erasmus@tp-lj.si ali pokličite +386 31 342 221, David.

Nazaj