Jošt Slabe: Izkušnja, ki mu je opredelila načrte za poslovno rast!

25. 07. 2024

Jošt Slabe: Izkušnja, ki mu je opredelila načrte za poslovno rast!

Jošt Slabe, predsednik Društva za kulturne in zabavne dejavnosti KLETKA je bil nedavno na poslovni izmenjavi pri mentorju Michaelu Vollmuthomu, soustanoviteljem RAVEMORE BERLIN GmbH, v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike. RAVEMORE BERLIN ustvarja inovativne izdelke, kot je AGGREGAT(4) - izotonični dodatek za rave, in funkcionalna oblačila za rave, da izboljšajo in zaščitijo izkušnjo raverjev. Preberite kaj vse se je naučil.

Tip novice: Erasmus

Jošt Slabe je med svojim časom v tujini pridobil dragocene lekcije in vpoglede. Naučil se je pomena izbire pravega mentorja, ki se natančno ujema s specifičnimi cilji. Mreženje se je pokazalo kot ključni element za osebno in poklicno rast. Jošt je spoznal nujnost prepoznavanja in izboljšanja ozkih grl v svojem poslovanju za povečanje splošne učinkovitosti.

Odkil je moč deljenja ovir z drugimi, kar pogosto vodi do nepričakovanih in učinkovitih rešitev. Neprestano spraševanje je postalo navada, vedno se je spraševal "zakaj" za spodbujanje izboljšav in inovacij. Kvantificiranje napredka in uspešnosti je bila še ena ključna lekcija, ki mu je pomagala razumeti in optimizirati poslovne operacije.

Jošt je prav tako poudaril pomen razvoja sistemov, ki omogočajo hitro testiranje in iteracijo novih idej. Iz prve roke je izkusil izzive preživetja kot zagonsko podjetje, kar zahteva nenehno testiranje in prilagajanje. Prepoznal je edinstveno vrednost svojega strokovnega znanja na področju trženja in ugotovil, da obstaja trg, pripravljen plačati za njegovo znanje.

Samoinvestiranje se je izkazalo za najvarnejšo in najbolj zanesljivo naložbo, saj ponuja največ nadzora in potenciala za rast. Joštova misija v tujini je bila pridobiti globlje razumevanje glasbene in modne industrije. Ta izkušnja mu je pomagala jasno opredeliti njegovo osredotočenost v življenju in postaviti jasne kratkoročne in dolgoročne načrte za njegovo osebno, poklicno in poslovno rast.

Ob razmišljanju o svoji poti se Jošt pogosto spominja nasveta, ki ga je globoko ganil: "Težki časi ne trajajo, le težki ljudje trajajo."

Postanite mladi podjetnik v programu Erasmus za mlade podjetnike! Za več informacij in vključitev v program nas kontaktirajte po elektronski pošti erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221, David.

Nazaj