Internacionalizacija v praksi: Zakaj je mreženje ključno za uspeh na tujih trgih?

24. 09. 2024

Internacionalizacija v praksi: Zakaj je mreženje ključno za uspeh na tujih trgih?

V četrtek, 19. septembra 2024, smo v sklopu Arene tehnologij v Tehnološkem parku Ljubljana gostili navdihujočo okroglo mizo na temo "Kako lahko internacionalizacija in stiki s tujino odprejo nove priložnosti za posel?", kjer sta z nami delila svoje bogate izkušnje Jovan Pavićević (International Markets Director, Better) in Jaka Hiršman, MSc (Head of Business Segment, SILIKO).

Nekaj ključnih poudarkov razprave:

Vztrajnost in iznajdljivost: Pogosto se zgodi, da potencialni partnerji ali stranke ne odgovarjajo takoj, vendar se lahko ob pravem času pojavijo, ko vas potrebujejo.

Partnerstva: V mnogih primerih so partnerstva edini način za vstop na tuje trge, vendar se ob rasti pogosto pojavijo izzivi, kot je konflikt interesov s partnerji.

Mreža in mreženje: Gradnja močne poslovne mreže in vzpostavljanje stikov s tujimi partnerji sta ključnega pomena za uspešen vstop na mednarodne trge.

Po okrogli mizi, ki je bila del Arene tehnologij, smo se udeleženci še družili in izmenjevali izkušnje ter uživali v sproščenem vzdušju.

Se vidimo na Areni tehnologij 2025! Celotno foto galerijo si lahko ogledate na spletni povezavi.

Če želite biti obveščeni o delavnicah in dogodkih, ki jih izvajamo v Tehnološkem parku Ljubljana, se prijavite na e-novice, ki jih boste prejeli maksimalno dva krat mesečno.

Avtor: Katja Čenčur

----------

Delavnica je potekala v okviru JR Start-up konzorcij in jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju od 2021 do 2027.

Nazaj