Dnevi DIGI-SI osvetlil priložnosti za digitalizacijo in umetno inteligenco

29. 08. 2024

Dnevi DIGI-SI osvetlil priložnosti za digitalizacijo in umetno inteligenco

Dogodek "Dnevi DIGI-SI" je združil strokovnjake, podjetnike in raziskovalce z namenom spodbujanja digitalizacije in raziskovanja umetne inteligence. Udeleženci so imeli priložnost spoznati najnovejše trende ter možnosti financiranja inovativnih projektov prek EU kaskadnih razpisov.

Prvi del programa je bil namenjen EU finančni kliniki, kjer so udeleženci pridobili dragocene informacije o možnostih financiranja projektov na področju naprednih tehnologij. Poudarek je bil na EU kaskadnih razpisih, ki veljajo za enega izmed najbolj dostopnih virov za financiranje inovativnih projektov. Predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana so podrobno predstavili odprte priložnosti in postopke prijave, kar je udeležencem omogočilo boljše razumevanje, kako lahko uspešno pridobijo sredstva za svoje projekte.

V nadaljevanju je sledil seminar o umetni inteligenci, kjer so strokovnjaki iz Instituta Jožef Stefan predstavili najnovejše trende in aplikacije umetne inteligence. Udeleženci so imeli priložnost spoznati, kako AI že danes spreminja svet in odpira nove priložnosti za podjetja in raziskovalne ustanove.

Dogodek se je zaključil z individualnimi sestanki med podjetniki in strokovnjaki, kjer so udeleženci lahko dobili konkretne nasvete za nadaljnje korake pri digitalizaciji in financiranju svojih projektov. Srečanje se je končalo s sproščenim druženjem, ki je omogočilo dodatno povezovanje med udeleženci.

Dogodek "Dnevi DIGI-SI" je ponovno potrdil, da Slovenija aktivno podpira digitalno preobrazbo gospodarstva z možnostmi, ki jih ponujajo evropski projekti in financiranja. S preko 70 sofinanciranimi storitvami, ki jih ponuja projekt EDIH DIGI-SI, imajo slovenska podjetja vse več priložnosti za rast in razvoj v digitalnem svetu.

Dogodek je bil izveden v okviru projekta EDIH DIGI-SI, ki je sofinanciran s strani Evropske unije in Ministrstva za digitalno preobrazbo.

Nazaj