Aleksander Vidmar: Sodelovanje, ki je povečalo promet

18. 07. 2024

Aleksander Vidmar: Sodelovanje, ki je povečalo promet

Iryna Savytska, podjetnica z 12 leti izkušenj na področju poslovnega razvoja, je z uspešnim sodelovanjem v programu izmenjav dosegla pomembne preboje za svoj start-up "Bank of Memories". S pomočjo izkušenega mentorja Aleksandra Vidmarja je njen projekt pridobil 1000 novih uporabnikov in financiranje v vrednosti 50 tisoč dolarjev.

Tip novice: Erasmus

Iryna Savytska je podjetnica z 12 leti izkušenj na področju poslovnega razvoja. Leta 2019 je ustanovila svoj start-up "Bank of Memories" - ekosistem za shranjevanje spominov s porazdeljeno tehnologijo, ki vključuje družinsko drevo in prihodnje sporočanje. Iryna je želela sodelovati v izmenjavi, da bi pridobila vpogled v ciljne trge svojega podjetja v EU ter razumela sentiment strank in podjetniške prakse v regiji.

Aleksander Vidmar je izkušen podjetnik in specialist za svetovanje ter razvoj start-upov. Ustanovil je alternativni sistem vladanja "Futuria", ki si prizadeva postati center znanja za različne internetne tehnologije. Aleksander je želel vzpostaviti partnerstvo s podjetnikom, ki razvija inovativne projekte in verjame v prihodnost blockchaina in drugih DLT-jev. Ko je spoznal Irynino idejo, ji je takoj ponudil partnerstvo, saj je videl potencial za preoblikovanje trga ter možnosti za prispevanje k njenemu razvoju.

Izmenjava je bila načrtovana v mešanem formatu, vendar sta se Iryna in Aleksander odločila za popolnoma oddaljeno sodelovanje zaradi osebnih razlogov. Ta format je bil najboljša možnost, saj sta lahko izkoristila sodelovanje v programu in hkrati nadaljevala z razvojem svojih start-upov, ki zahtevajo veliko udeležbo ustanoviteljev.

Aleksander je Iryni pomagal pri pripravi predstavitvenega gradiva in jo predstavil vlagateljem iz svoje regije, kar je bil eden od ključnih ciljev tega projekta. Skupaj sta delala na marketinških strategijah za "Bank of Memories", kar je pomagalo zmanjšati stroške pridobivanja strank in najti bolj donosne regije za Irynin start-up.

Med izmenjavo sta Iryna in Aleksander dosegla pomembne rezultate. "Bank of Memories" je pridobil 1000 novih aktivnih uporabnikov in uspešno integriral plačilna sistema GEO Pay in White Pay. Skupaj sta delala tudi na privabljanju financiranja. Zgodnji uporabniki so v prvih 1,5 mesecih po izvedbi marketinške strategije plačali 6500 dolarjev. Zahvaljujoč Aleksandrovi usmeritvi k prijavi na Seier Capital je "Bank of Memories" pridobil 50 tisoč dolarjev, kar je start-upu omogočilo prve prodaje.

Po izmenjavi Iryna nadaljuje razvoj svojega start-upa. Leta 2023 je bila priznana kot izjemna ustanoviteljica leta s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIC Digital) ter postala finalistka nagrade EIT Community Red Kalyna.

Rezultati in koristi

  • 1 nova podjetja ustvarjena
  • Povečanje prometa za 55.000 evrov
  • 1 nova delovno mesto ustvarjeno
  • 1 novi pogodbi
  • Dosežene 2 novi državi
  • 5 novih stikov

Izmenjava med Iryno in Aleksandrom je dokazala, kako lahko mednarodno sodelovanje in mentorstvo prinesejo izjemne rezultate za start-upe in njihove ustanovitelje.

Postanite podjetnik gostitelj v programu Erasmus za mlade podjetnike! Za več informacij in vključitev v program nas kontaktirajte po elektronski pošti erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221, David.

Nazaj