Agnes Cankar: Razumevanje družbenih medijev povezuje

25. 07. 2024

Agnes Cankar: Razumevanje družbenih medijev povezuje

Agnes Cankar, nadobudna podjetnica iz Slovenije, je bila nedavno gostja izkušene podjetnice Aurelie Moigno v Berlinu, v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike. Aurelie Moigno je ustanoviteljica in lastnica sodobnega tetovažnega studia Unikat. Kaj ju povezuje? Moč družbenih medijev!

Tip novice: Erasmus

Agnes in Aurelie razumeta moč družbenih medijev v današnjem času. Agnes je pri Aurelie opravljala prakso in prejemala mentorstvo na področju trženja na družbenih medijih, ustvarjanja vsebin in vključevanja skupnosti. Tesno sta sodelovali pri razvoju in preizkušanju strategije za optimizacijo blagovne znamke na Instagramu.

Agnes komentira, zakaj se je odločila za to izkušnjo:

V Berlin sem odšla, da bi rešila specifičen izziv: potrebo po učinkovitem upravljanju družbenih medijev v manjših podjetjih, kot so tetovažni studii. Rešitev je bila uporaba mojih veščin v resničnem okolju, da bi studiu pomagala izboljšati spletno prisotnost in angažiranost. Proces je vključeval ustvarjanje ciljnih vsebin, vključevanje občinstva in analiziranje uspešnosti za nenehno izboljševanje naših strategij. Poleg tega sem želela razširiti svoje znanje in pomagati drugim prek svojega Instagram računa, kjer ponujam nasvete in podporo tistim, ki imajo manj izkušenj z družbenimi mediji.

Kakšne so bile profesionalne koristi, ki jih je Agnes pridobila? Po njenih besedah:

  • Delo kot upraviteljica družbenih medijev v tetovažnem studiu v Berlinu mi je omogočilo praktične izkušnje pri ustvarjanju učinkovitih strategij in vsebin za družbene medije.
  • Povezala sem se s strokovnjaki v industriji tetovaž in družbenih medijev, kar mi je odprlo nove priložnosti za sodelovanja in prihodnje projekte.
  • Pridobila sem vpogled v evropski trg, razumevanje različnih potrošniških vedenj in preferenc, kar je neprecenljivo za oblikovanje ciljanih kampanj na družbenih medijih.
  • Delo, ki sem ga opravljala v tetovažnem studiu, in moj novi Instagram račun sta močno izboljšala moj profesionalni portfelj, saj prikazujeta mojo sposobnost učinkovitega upravljanja in rasti prisotnosti na družbenih medijih.
  • Začetek lastnega Instagram računa za pomoč drugim pri upravljanju družbenih medijev mi je prinesel podjetniške izkušnje, gradnjo osebne blagovne znamke in ponujanje svetovalnih storitev.

Življenje v Berlinu je Agnes kulturno obogatilo, izboljšalo njene nemške jezikovne spretnosti ter spodbudilo njeno osebno rast, odpornost in sposobnost reševanja problemov. Poleg tega je spletla dragocena prijateljstva, uspešno upravljanje družbenih medijev za podjetje v tujini pa je povečalo njeno profesionalno samozavest in prilagodljivost.

Agnes nam je zaupala: "Tvoja rast se začne na koncu tvoje cone udobja." Njena gostiteljica Aurelie pa dodaja: "Bolje varno kot obžalovati.".

Postanite mladi podjetnik v programu Erasmus za mlade podjetnike! Za več informacij in vključitev v program nas kontaktirajte po elektronski pošti erasmus@tp-lj.si ali po telefonu +386 31 342 221, David.

Nazaj